Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Inåtgående ytterdörr

Inåtgående ytterdörrar är byggda med samma omsorg och design som våra utåtgående ytterdörrar men med en annan konstruktion. Skillnaden är att dörrblad, karm och tröskel är byggda för att motstå både regnvatten och vind när dörren öppnas inåt.

Byggda med omsorg

Om man bara vänder en utåtgående dörr så trycks vatten in med vind och regn och rinner ner på insidan tröskeln. Därför är dörrblad, karm och tröskel byggd för att motstå regnvatten och vind. Vid extremt väder kan vatten pressas in och rinna ned längst med karm eller dörrblad. Då måste vattnet rinna ner och ut genom tröskeln så att inget vatten kommer på insidan. En inåtgående dörr blir därför aldrig helt tät nere vid tröskel. Om vatten kommer in mellan karm och dörrblad så måste det också kunna rinna ut, på utsidan.

Ytterdörrar är husets smycke

Lika mycket vackra detaljer som ett säkert skydd. Valet av ytterdörr bidrar till husets särdrag och håller samtidigt vädret och världen ute. Våra limmade, isolerade ytterdörrar byggs en och en eller i mycket små serier. Materialet är alltid miljömärkt, massivt trä. Allt från ramen till panelarbeten görs för hand av en hantverkare som ansvarar för våra dörrars hela tillkomst. Eftersom alla moment görs för hand, är allt från mått och material till design anpassningsbart.

Till Ytterdörrar