Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Innerdörrar

EN DEL AV INREDNINGEN. Alla rum har sin personlighet och atmosfär där varje detalj spelar roll. Välj därför innerdörr med samma omsorg som du väljer tapeter och möbler. Våra innerdörrar byggs i trä, från grunden av en hantverkare. Det mesta i en av våra innedörrar görs för hand och kan anpassas efter dina önskemål; mått, material och utförande. Pardörrar, massiva innerdörrar eller skjutdörrar? Vi bygger din drömdörr – så länge vi kan garantera ett bra resultat.

Välj Träslag/Färg

Med Fönster

Handgjorda innerdörrar av FSC-märkt trä. Made in Bovallstrand.

På Bovalls Dörrbyggeri har vi tillverkat innerdörrar i över 70 år. Det som började med en lokal tillverkning till bostäder i de bohuslänska kustsamhällena, har idag utvecklats till ett dörrsnickeri med många olika typer av inomhusdörrar, i olika träslag och utföranden. Men även om vi har vuxit sedan vår start, har vi aldrig tappat det som en gång gjorde våra dörrar populära. Sedan vår start 1943 har vi satt stort värde vid att tillverka dörrar i trä som inte bara är vackra att se på. Varje dörr som vi tillverkar är också byggd med stort kunnande om alltifrån träråvaran till utformning av karmar, trösklar och val av beslag. Tanken att de ska hålla länge, länge. Ett bevis på det är att många av de första dörrarna vi byggde fortfarande sitter kvar inne i husen, 70 år senare.

Inte riktigt som alla andra


När du köper en innedörr av oss får du mer än bara en funktionell rumsavskiljare. Du får en dörr som ger varje rum ett estetiskt lyft. Innerdörren är alltid byggd av den bästa träråvaran, som är utvald för sina specifika kvaliteter. Du kan också anpassa alltifrån dörrens ram, dess kantlister och dess isolering för att få en dörr som passar din bostads arkitektur och dina behov. Genom att välja till glas, trycken, handtag och cylinder kan du ytterligare få fram exakt den finish du söker.

Vår tillverkning


Alla våra innerdörrar tillverkas på beställning och görs för hand, vilket gör att vi kan göra dem precis så som du vill ha dem. Det gör att du kan justera alltifrån dörrens utseende, färg, mått, glas och tillbehör så att den passar för just ditt hem. Med tre generationers samlad erfarenhet av dörrbyggande i ryggen vet vi vet också hur viktig varje detalj är när man tillverkar dörrar. Därför följs varje enskild detalj i tillverkningen av en och samma dörrhantverkare; från val av trä till sågning, konstruktion och ytbehandling. Träet som används till varje innerdörr väljs noggrant ut i ett urval av miljömärkt virke. Det gör just din dörr helt unik.

Det är först efter att du har godkänt innerdörrens ritning som vi startar upp tillverkningen. På det sättet kan du känna dig helt trygg i att din dörr uppfyller just dina krav på utseende och funktion. Kika gärna runt på våra produktsidor för inspiration, eller kontakta oss om du vill diskutera något med oss.

Hur väljer man rätt dörr?


Att välja rätt dörr till husets, eller lägenhetens, olika rum är viktigt. Val av dörrdesign och material har stor inverkan på känslan i hela hemmet. Så, förutom att välja rätt mått och andra praktiska saker, är det naturligtvis viktigt att hitta en modell som passar till bostadens övriga arkitektur och möblering. I vårt sortiment av innerdörrar finns därför en bred mix av traditionellt konstruerade ramdörrar och sådana med mer modern design och känsla.

Den enda svenska dörrfabrikanten som enbart använder FSC-certifierat trä


För våra innerdörrar använder vi teak, ek, valnöt, vitlaserad ask eller furuplywood. Du kan också få din dörr målad, lackad eller oljad i den färgnyans du önskar. En dörr från Bovalls Dörrbyggeri är också hållbar på mer än ett sätt. All träråvara vi använder är nämligen miljöcertifierad i enlighet med Forest Stewardship Council (FSC). Varför använder vi enbart miljömärkt trä? För oss är kunskap och ansvar det viktigaste. Det är det som tagit oss dit vi är idag och vi är stolta över att vara den enda svenska dörrfabrikanten som enbart använder FSC-certifierat trä. Vårt dörrsnickeri ligger i Bovallstrand, nära både hav och natur. Därför känns det lite extra viktigt att ta vårt ansvar för miljön och vår omvärld. Ett led i vårt löpande miljöarbete är därför att vi enbart använder miljömärkt träråvara (FSC-certifierad) för alla våra innerdörrar.

Välkommen till vårt showroom i Bovallstrand
Välkommen att kontakta oss på Bovalls Dörrbygggeri om du vill få mer information om våra innerdörrar eller är intresserad av att besöka vårt showroom i Bovallstrand för en personlig visning.

Till toppen