Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Ytterdörrar

YTTERDÖRRAR ÄR HUSETS SMYCKE; lika mycket vackra detaljer som ett säkert skydd. Valet av ytterdörr bidrar till husets särdrag och håller samtidigt vädret och världen ute. Våra limmade, isolerade ytterdörrar byggs en och en eller i mycket små serier. Materialet är alltid massivt trä. Allt från ihoptappning till panelarbeten görs för hand av en hantverkare som ansvarar för våra dörrars hela tillkomst. Eftersom de flesta moment görs för hand, är allt från mått och material till design anpassningsbart. Vill du exempelvis ha en viss ytterdörr som pardörr är det fullt möjligt hos oss.

Välj Träslag/Färg

Med Fönster

Om våra ytterdörrar

Med en ytterdörr från Bovalls kan du skapa den entré du drömmer om - i exakt de mått, material och färg du önskar. Vi erbjuder alltifrån ytterdörrar i gammal byggstandard, med ramkonstruktion, till de med mer modern design. De flesta går också få med glas, sidoljus eller sparkskydd och du kan själv välja den låscylinder och handtag du önskar. Alla våra ytterdörrar tillverkas också av en och samma hantverkare och är alltid skräddarsydda enligt dina önskemål och behov. Värt att känna till är att både paneler och dörrkarmar alltid är gjorda i massivt trä. Ytterdörrarna har också alltid förmonterad karmskruv. Låskistan som följer med dörren som standard är Assa 2002 Connect, godkänd av försäkringsbolagen i säkerhetsklass 3.

Utvalt trä, sinne för detaljer


Med tre generationers dörrbyggande i ryggen vet vi hur viktig varje detalj är. Det är också i dörrens detaljer du märker skillnad. Valet av trästycke, lackens eller oljans kvalitet. Ytbehandlingen på dörrpanelerna, dörrbladen och trösklarna. Och, inte minst, val av handtag, låscylinder och andra tillval. Tillsammans skapar alla dessa detaljer en både säker, vacker och unik dörr, som blir en helhet med fasaden och husets övriga arkitektur. Därför följs varje detalj i vår dörrtillverkning av en och samma dörrhantverkare. Träet som används i dörren väljs noggrant ut av miljömärkt, FSC-märkt virke. Och - inte minst - alla våra ytterdörrar byggs för hand och på beställning, vilket gör att de kan tillverkas så att utseende, funktion och tillval passar just ditt hems entré och dörrmått. Det gör just din dörr unik. Välkommen att kika runt på våra produktsidor för inspiration, eller kontakta oss om du vill diskutera hur just ditt behov ser ut.

Till toppen