Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Ytterdörrar

YTTERDÖRRAR ÄR HUSETS SMYCKE; lika mycket vackra detaljer som ett säkert skydd. Valet av ytterdörr bidrar till husets särdrag och håller samtidigt vädret och världen ute. Våra limmade, isolerade ytterdörrar byggs en och en eller i mycket små serier. Materialet är alltid massivt trä. Allt från ihoptappning till panelarbeten görs för hand av en hantverkare som ansvarar för våra dörrars hela tillkomst. Eftersom de flesta moment av våra ytterdörrar görs för hand är allt från mått och material till design anpassningsbart. Vill du exempelvis ha en viss ytterdörr som pardörr är det fullt möjligt hos oss.

Välj Träslag/Färg

Med Fönster

Ytterdörrar byggda för hand i Bovallstrand.

Alla våra ytterdörrar tillverkas av en och samma hantverkare och de är alltid skräddarsydda enligt dina önskemål och behov. Värt att känna till är att både paneler och dörrkarmar alltid är gjorda i massivt trä. Samtliga ytterdörrar har också förmonterad karmskruv. Låskistan som följer med dörren som standard är Assa 2002 Connect, godkänd av försäkringsbolagen i säkerhetsklass 3.

Bovalls Dörrbyggeri erbjuder många olika ytterdörrsmodeller, i många olika träslag och utföranden. Sedan vår start 1943 har vi satt stort värde vid att ta fram dörrar som inte bara är vackra och unika att se på, utan som också håller både utseende och funktion länge. De första ytterdörrarna byggde vi för de bohuslänska kustsamhällena, i närområdet till vårt dörrsnickeri. Trots att våra dörrar befinner sig i väderutsatta lägen sitter många av dem fortfarande kvar idag, 70 år senare.

Med en ytterdörr från Bovalls kan du skapa den entré, port eller ingång du drömmer om - i exakt de mått, material och färg du önskar. Vi erbjuder alltifrån ytterdörrar i gammal byggstandard, med ramkonstruktion, till de med mer modern design. De flesta går också få med glas, sidoljus eller sparkskydd och du kan själv välja den låscylinder och handtag du önskar.

När du vill ge dina gäster det bästa välkomnandet.


När du beställer en dörr från oss får du alltid hög kvalitet med sinne för detaljer. Alla våra dörrar är gjorda med erfarenheten av tre generationers dörrbyggande i ryggen där varje enskild detalj i tillverkningen följs av en och samma dörrhantverkare. Träet som används i dörren väljs noggrant ut av miljömärkt virke. Och - inte minst - alla våra dörrar byggs för hand och på beställning vilket gör att de kan tillverkas så att utseende, funktion och tillval passar just ditt hems entré och dörrmått. Det gör just din dörr unik - och ger både dig och dina gäster den bästa upplevelsen.

Att välja rätt dörr, är en konst i sig.


Förutom att hitta ytterdörren som har rätt mått, funktioner och andra praktiska saker som gör att den passar för ditt hem är det naturligtvis viktigt att hitta en modell som utseendemässigt passar till bostaden och dess entré. Ytterdörren är ditt hems smycke, eller ansikte utåt. Det är också i dörrens detaljer du märker skillnad. Valet av trästycke, lackens eller oljans kvalitet. Ytbehandlingen på paneler, dörrblad och trösklar. Och, inte minst, val av handtag, låscylinder och andra tillval. Tillsammans skapar alla detaljer en säker och vacker dörr, som blir en helhet med fasaden och husets övriga arkitektur.

Skräddarsytt från Bovallstrand. Vi tillverkar alla våra ytterdörrar på beställning och det är först efter att du har godkänt dörrens ritning som vi startar tillverkningen. Det gör att du kan känna dig trygg i att du får en ytterdörr som passar exakt för din bostads behov. Kika gärna runt på våra produktsidor för inspiration, eller kontakta oss om du vill diskutera hur just ditt behov ser ut.

Som enda dörrtillverkare använder vi enbart FSC-märkt trä.


För våra ytterdörrar använder vi teak, ek, freijo och furu. All träråvara är miljöcertifierad i enlighet med Forest Stewardship Council (FSC). Varför använder vi enbart miljömärkt trä? Som är en dörrtillverkare med närhet till både hav och natur tycker vi att det är viktigt att ta ett aktivt ansvar för vår miljö och omvärld. Det både känns rätt och är rätt. En viktig del i vårt löpande miljöarbete är därför att enbart använda miljömärkt träråvara för våra dörrar. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att skapa en vacker ingång eller entré som passar just din bostad!

Till toppen